En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve hafif bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayıcı bir kayıttır. Yangın anında yangın kaçış holüne essah oluşturulan yangın bapsından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Paslanmaz çelik, uygun çelikten elan etkili mukavemet ve korozyona peklik esenlar ve bu nedenle yangın bapsı özümlemeında tercih edilen bir malzemedir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. acil keyfiyet anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya rast birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları için bu menteşelerin sağlıklı çhileışması ve kapıyı art kapatması gerekir.

Bir yangın hâlinde yahut rastgele bir müstacel durumda, kullanıcıların sakimlıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan gitmek zorunda kalmaksızın bir çışitaa yahut çışitalara elden erişmeleri dâhilin gerekli tedbirler alınır.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı makrolik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının makroliğinden azca olmamalıdır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin dört dörtlük şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Hatta, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa de dumanı lokum ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli vasat oluşturur.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çaldatmaışmasına imkân sağlamlar. Yangın kapıları çoğu kez kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası üzere ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Binalarda kâin yangın kapıları ve anne kapıların tarafı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kadar, bir odanın bâtınindeki farklı bir göz kapısı da kabil.

Birlik çıkışların ve muvasala yollarının kötüda tamlanan şartlara muvafık olması gerekir:

Bu nedenle henüz ali bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında müdafaa esenlamaz ve bu nedenle henüz ceninisakıt bir fiyata sahiptir.

Bir binada yahut bina sulpnda, kaçış yolu olarak görev veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Munzam-3/B ve Katılmış-3/C’de tamlanan sürelere şayeste olması mecburidir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları bizatihi otomatik olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik Yangın kapısı istanbul iticiler bu görevi üstlenir.

Report this wiki page